Blog

Profiel

'Emmm' Tekstbureau

Tekstbureau 'Emmm'

Martin M. Marcus

Naam:Martin M. Marcus
Adres:Rozemarijndonk 75, 3206 PM, Spijkenisse
Telefoon:0181-635263
Email:contact@emmm.nl
Vele jaren is Martin M. Marcus de trotse eigenaar van Tekstbureau ‘Emmm’ in Spijkenisse. Hij schrijft, met veel plezier, teksten en artikelen voor diverse kranten, tijdschriften, websites en nieuwsbrieven. Indien nodig verzorgt hij ook de foto’s bij de artikelen. Op deze site vindt u een greep uit zijn (foto) journalistieke werk. Martin zal, zo af en toe, ook in zijn blog schrijven. Veel lees- en kijkplezier!

De geschiedenis van Tekstbureau ‘Emmm’

Tekstbureau ‘Emmm’

Het bureau is in 1999 in Spijkenisse opgericht door Martin M. Marcus, die zijn sporen in de regionale journalistiek al ruimschoots verdiend had. Hij is nog steeds zeer actief op het gebied van de journalistiek. Hij schrijft artikelen voor diverse magazines, websites en huis-aan-huiskranten in de Hoeksche Waard, op het eiland Voorne-Putten en de Regio Rijnmond.

 

Portret Zakelijk" border="0" alt="" />
De geschiedenis van tekstbureau ‘Emmm’ gaat terug naar het eind van de jaren tachtig. De directeur / eigenaar Martin M. Marcus uit Spijkenisse was bestuurslid van de dierenambulance in die stad en werd gevraagd voor een interview. Zo kwam hij in aanraking met de LOS (Lokale Omroep Spijkenisse). Hij was erg geïnteresseerd in dit nieuwe medium en werd een actieve vrijwilliger. Hij zette de reportagedienst op en besloot ook een wekelijks actualiteiten programma te maken. Dat voorzag duidelijk in een behoefte, in de allereerste uitzending was het eerste nieuws item over de komst van de toenmalig minister-president Lubbers naar Spijkenisse. Hij werd bij zijn bezoek geconfronteerd met stakende politieagenten. Ook interviews met andere, landelijk bekende, politici werden regelmatig uitgezonden. Ook belangrijke lokale gebeurtenissen, zoals de avond4daagse en de intocht van Sinterklaas, kwamen aan bod. Hoogtepunten waren zeker het bezoek van koningin Beatrix aan de buurgemeente Oud-Beijerland en het voorbijvaren van de tweede Brienenoordbrug over de Oude Maas.

Politiek café

Naast het actualiteiten programma kwam er ook een maandelijks politiek café. Op de zaterdag voor de raadsvergadering kwamen veel lokale politici in een café bijeen. Daar werd steeds meer op de komende raadsvergadering vooruitgelopen. Want op een gegeven moment vroeg de toenmalige burgemeester Leen Vleggeert zich hardop af, of de Raad van Spijkenisse in de raadszaal vergaderde of in het café. ”Ik hoor dat de besluiten eigenlijk al ergens anders genomen worden en dat hoort toch echt in de Raadzaal van de gemeente te gebeuren,” was een duidelijke uitspraak van hem. Martin Marcus liep duidelijk harder dan de organisatie van de lokale omroep, zodat hij op een gegeven moment stopte.

 

De dinsdag na zijn laatste zaterdagse uitzending werd hij benaderd door diverse lokale huis-aan-huiskranten om als correspondent te gaan werken. Dat doet hij tot op de dag van vandaag nog steeds. De lokale politiek op het eiland Voorne-Putten is dan ook geen geheim voor hem. In het begin schreef hij voor het weekblad Delta en de weekkrant de Botlek 1, dit is een uitgave van Wegener. Een paar jaar geleden is het schijven voor Het weekblad Delta gestopt, maar daarvoor kwam de Maaspost, een uitgave van Maasstad Weekbladen, in de plaats.

Ehhhm

In 1999 werd hij gevraagd om voor diverse magazines te gaan schrijven, maar dan moest er wel een eigen bedrijf komen. Martin ging langs bij het handelsregister om wat informatie te vergaren. De balie medewerker gaf die gegevens voortvarend en hij vroeg plotseling: “Hoe heet uw bedrijf eigenlijk?” Het ietwat verbaasde antwoord van de jonge ondernemer was: “Ehhhm,” want daar had hij niet over nagedacht. “Dat is een leuke naam!” zei de medewerker. “We noemen het Em!” “Nou laten we dan maar Emmm van maken,” zei de kersverse directeur. “Want dan zitten al mijn initialen er ook in.” Sinds die gedenkwaardige dag in 1999 is hij dus de trotste eigenaar van een eigen tekstbureau.

Opdrachtgevers

Er kwamen steeds meer opdrachtgevers. De Kamer van Koophandel in Rotterdam was de uitgever van het maandelijkse KvK magazine. Dat werd de Kamerkrant, Voor deze Kamerkrant schreef Martin Marcus artikelen over ondernemers en ontwikkelingen in de hele regio Rotterdam. Jarenlang was hij eindredacteur / journalist voor het blad Rijnmond Business. Een zakenmagazine dat verschijnt in de Regio Rijnmond. Ook was hij korte tijd redacteur voor het blad Midden-Holland Business een magazine dat in de regio Gouda en wijde omgeving verschijnt. Voor het blad Ondernemend Nederland is hij journalist en schreef vele artikelen over ondernemingen en ondernemers in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De Autogids is een weekblad, dat aandacht besteed aan automobiliteit. Nieuws en ontwikkelingen op het gebied van de auto en de dealers in de regio. Het blad verschijnt eens in de veertien dagen in vele regio’s in Nederland. Martin schreef vele artikelen voor de edities Hoeksche Waard, Voorne-Putten, Zeeland, Noord-Holland en de regio Hilversum. Er werd een nieuw, maandelijks magazine over en in de Hoeksche Waard uitgegeven, daarvoor werd Martin Marcus al snel correspondent. Voor dit blad schreef hij artikelen over allerlei ontwikkelingen in dit fraaie gebied dat ook een Nationaal Landschap is. Een andere opdrachtgever is Muurlink Creatieve Communicatie. Dit bureau verzorgt vele publicaties voor diverse woningcorporaties in Nederland. OndernemersBelang wordt uitgegeven door een uitgeverij in het verre Groningen. Het is ook een business magazine dat in deze regio regelmatig verschijnt. Martin wordt voor vele verschillende edities gevraagd om met lokale ondernemers en bestuurders te praten over wat hun bezighoudt. Weekblad De Maaspost werd in 2010 verkocht en hield op te bestaan. Maar nog voor het stoppen van de krant bekend werd, deden de redacteuren van de Botlek 1 en 2, de Brielse Post en de Hellevoetse Post een beroep op het schrijverschap van Martin en dat doen ze nog zeer regelmatig.

Nieuwe media

Ook voor de nieuwe media wordt regelmatig een beroep gedaan op de journalistieke kwaliteiten van Martin. De website Spijkenieuws.nl kwam in het voorjaar van 2009 in de lucht, mede dankzij de redactionele werkzaamheden Martin. Het was een nieuwssite op het wereldwijde web, die op snelle en accurate wijze het lokale nieuws van Spijkenisse, Bernisse en de iets verdere omgeving publiceerde. Veel artikelen van zijn hand werden in dit snelgroeiende medium razendsnel geplaatst. De geprinte media liepen soms wel een week achter met het brengen van het nieuws. Maar zoals zo vele websites, die afhankelijk zijn van advertentie inkomsten, kon Spijkenieuws.nl het hoofd niet boven het digitale water houden.

Projecten

In de loop van 2012 verscheen een ambitieus project op de eilanden Voorne-Putten en De Hoeksche Waard. BEL Magazine wilde Business, Entertainment en Lifestyle combineren in een magazine en website. Maar dit initiatief kon ook financieel niet rondkomen. Er kwam een specialisme op projectbasis bij: dat van royalty-verslaggever. In de afgelopen jaren kwam diverse keren koningin Beatrix en later de koning Willem-Alexander en koningin Maxima naar ons mooie eiland, daarvan heb ik in de media uitgebreid verslag gedaan.

Page 1 of
Contact informatie
AdresRozemarijndonk 75, 3206 PM, Spijkenisse
Telefoon0181-635263

Neem contact met ons op