Jan.01

De kleine generaal nam afscheid

De kleine generaal nam afscheid

Het was afgelopen woensdag zijn laatste raadsvergadering en daarna volgde er een kleine tournee. Gert-Jan ‘t Hart, ook wel de kleine generaal genoemd, nam afscheid. Zijn ONS fractievoorzitter Jan van Dijk zei wel: ”Maar zijn troepen gaan door!”

Aan het eind van de reguliere vergadering was er eerst even aandacht voor de komende wethouder Pieter de Vos. Maar de meeste aandacht ging toch uit naar de vertrekkende man. Burgemeester Mirjam Salet memoreerde:

“Wethouder Gert-Jan ‘t Hart heeft zich met tomeloze inzet 12 jaar lang bijna dag en nacht voor de gemeente Spijkenisse ingezet.”
“Dat is zeker in het centrum van de stad goed zichtbaar.” Gert-Jan ging weinig confrontaties uit de weg. Hij ging desnoods zelf aan de keukentafel zitten om de bewoners te vertellen dat hun huis gesloopt moest worden. Zijn eigen fractievoorzitter omschreef de wethouder als: besluitvaardig, tikje eigenwijs en met een behoorlijk eigen mening.

Als nestor van de Raad vatte Arjun van der Dussen(D66) de rol van ‘t Hart kort en bondig samen: hij was als een stamgast altijd en overal aanwezig, die vanuit een vaste plek luidruchtig iets kon mededelen en overal een mening over had. De reservepot is op, maar er staat nu wel iets in het centrum. De raad gaf de wethouder ook een passend cadeau. Hij kreeg een stapeltje theaterbonnen, die pas vanaf september 2014 inwisselbaar zijn en alleen in het nieuwe theater van Spijkenisse.

Veren

Eindconclusie van de toespraken is wel, dat er heel veel veren in een bepaald lichaamsdeel gestoken zijn; vooral zijn persoonlijke inzet en tomeloze energie werden geprezen. Gert-Jan zal zeker herinnerd worden al een ondernemende wethouder die regelmatig de grenzen opzocht. Dan moest de gemeentesecretaris hem regelmatig corrigerend toespreken. Als laatste mocht de scheidend wethouder ook zelf iets zeggen: hij herhaalde nog eens, dat hij het heel moeilijk vond om van de mooiste baan in de wereld afscheid te nemen. Maar hij had er wel een nieuw kostuum voor aangeschaft. Hij is trots op de samenwerking met de Raad en gaf toe: “Ik ben soms wel eens een beetje stout geweest. Maar we hebben wel heel belangrijke besluiten genomen. De burgemeester zei wel eens tegen me: hou nou eens even je snavel!” Grote problemen voor de wethouder waren de 60-jarige huwelijken. Die hij overigens met groot plezier bezocht. Op maandag nam Gert-Jan zich voor om af te vallen en ja, bij een huwelijk hoort altijd een gebakje!

Containers

Daarna was er gelegenheid om handjes te schudden en cadeau’s te overhandigen. Dat gebeurde in de dagen daarna nog diverse keren bij gelegenheden, waarbij de wethouder afscheid van de medewerkers, bevolking en genodigden nam. Kort voor zijn afscheid moest nog wel ‘even’ zijn kamer ontruimd worden. Daarvoor waren diverse papier containers nodig. De door Gert-Jan trouw bewaarde documenten gingen in een rap tempo letterlijk de gang op.
Plaats een reactie

Comment