Jan.01

Diederik Samson kwam even langs

Diederik Samson kwam even langs

Op zaterdagmiddag rond de klok van vier uur werd het steeds drukker op het Uitplein. Van diverse kanten kwamen steeds meer mensen met rode PvdA hesjes aangewandeld. Diverse belangstellenden bleven ook staan en spraken elkaar aan. “Hoe laat komt ie,” was de belangrijkste vraag.

Er kwamen een paar jonge campagne leiders met borden in een boodschappentas, zij deelden die borden uit aan mensen die ze best even omhoog wilden houden. Voor iedereen het echt in de gaten had, stond de kandidaat fractievoorzitter voor de PvdA in de Tweede Kamer op het plein. “Blijven we buiten?” was zijn eerste vraag. Na een positieve bevestiging riep hij:

”Mensen, kom dan wat dichterbij staan!!
 “Er is hier geen microfoon en mijn stem wordt nu toch echt een beetje minder.” Dat deed iedereen eerst wat voorzichtig, toch werd even later de kring gevormd. Diederik stelde voor: “Ik hou geen speech, vraagt u maar!” Daar hadden de Spijkenissers geen enkele moeite mee. Samson had ook geen enkele moeite om het spervuur van vragen te beantwoorden. Met verve gaf hij snel en duidelijk antwoord.

Ondertussen wandelde het winkelend publiek in drommen voorbij en keek wat verstoord naar de kring, die steeds groter werd. Zij vroegen zich ondertussen af: “Wat is er er nu weer aan de hand?” Na een halfuurtje was de bijeenkomst weer voorbij en ging ieder zijns weegs.
Plaats een reactie

Comment