Jan.01

Een weekend op safari

Een weekend op safari

Het vakantieseizoen is losgebarsten en ik kreeg een uitnodiging om op safari te gaan. Natuurlijk droom ik dan gelijk van een prachtig continent: Afrika! Een schitterend land: Kenia! en natuurlijk ´The Big Five’!

Maar al snel ontwaak ik uit die droom, als blijkt dat ik wel degelijk op safari mag en ook in een echte safaritent kan slapen. Maar dat die tent staat op camping de Krabbeplaat aan het Brielse Meer. Dag vliegtuig; dag Afrika; ik ga naar Den Briel!

Perfectie
De aankomst bij de safaritent is een werkelijke openbaring. Twee schitterende tenten staan in het zonnetje perfect naast elkaar. “Wilt u in de nijlpaard tent of de giraffe tent slapen?” vraagt de receptioniste. De keuze is snel gemaakt en als ik op de grote, houten veranda sta en door de plastic ruiten gluur, zie overal Afrika en giraffes. Tot in het kleinte detail lijkt het op Afrika en zijn de giraffes aanwezig. Er zijn de dekentjes met giraffemotief, zijn er giraffeknuffels en hangen er giraffebeeldjes en -posters aan de muur. Wat een perfectie!

Een echte wc!
Dan komt er een nog grotere verrassing, want in de echte tent is er gewoon een complete natte ruimte met een echte wc, douche en twee stenen wasbakken. In de ouderslaapkamer staat een echt twee persoons bed en fraaie teak tafeltjes en kasten. In die kast zelfs een paar toepasselijke gezelschapspelen. De keuken is compleet ingericht met een keukenblok dat je zo naar de enorme veranda kunt rijden om buiten te koken. Ook hier gewoon koud en warm stromend water. Overal sfeervolle ledlampen. Aan de andere kant van de tent is een kinderslaapkamer met vier ruime bedden en ook weer leuke giraffe dekentjes.

Heerlijk
Zo af en toe moet ik me wel in de ogen wrijven, want ik logeer echt in een tent. Maar wat een ruimte en wat een luxe! Hierdoor is de camping nu volledig bevorderd tot Glamping de Krabbeplaat. Dat weten de andere campinggasten inmiddels ook, want de volgende scene overkomt me regelmatig: Ik zit op de veranda en andere gasten komen gewoon een praatje maken. Zij willen graag weten hoe het er nu echt vanbinnen uitziet. Want ze zijn er allemaal al weleens omheen gelopen. Dus gaan ze met mijn toestemming even op safari. Vanuit de tent hoor je dan unaniem roepen: “Wat mooi is het hier en wat een prima manier om op safari te gaan!” Op een gegeven moment komt een oma met kleindochter voorbij. “Kijk oma,” zegt kleindochter. “Daar wonen giraffes!” Oma komt eerst wat schuchter dichterbij. “U mag best even naar binnen hoor,” zeg ik. Na een paar minuten gaat ze, samen met kleindochter naar de receptie, om de tent ook te boeken.
Plaats een reactie

Comment