Dec.12

Een enorm cadeau van de Sint

De Luisterpiet had in Spijkenisse zijn werk perfect gedaan. Hij had aan de Goedheiligman precies doorgegeven, wat de leerlingen van o.b.s. de Toermalijn graag wilden. Het geschenk is er nu, mede door de hulp van een grote raffinaderij in de buurt. Maar het cadeau paste zeker niet in een schoentje.

De Bezorgpieten waren goed op dreef. Een week of twee geleden, hadden zij ’s nachts het cadeau afgeleverd. Maar dat was zo groot, dat het niet door de schoorsteen kon. Op een vroege morgen stond er in de hal van de onderbouw een enorm pakket met een klein Pietenpopje als bewaker er bovenop. Het was zo groot dat je er gewoon omheen kon lopen. Soms waren er gewoon een paar kleuters zoek. Iedere ochtend werd het mysterie groter. Sommige kinderen legden zelfs even hun oor tegen het pak. Het zou best kunnen zijn, dat er een Zwarte Piet in het pak woonde. Maar nee; er werd geen teken van leven in het enorme cadeau waargenomen.

Onthulling

Het was maar goed, dat de Sint op donderdagmorgen 5 december, helaas een beetje verlaat, aan de Jagerskreek verscheen. Na een hartelijke welkom, was eindelijk het grote moment daar. Werkelijk alle kinderen van basisschool De Toermalijn hadden een mooi plekje rond het enorme pak gevonden. Sint Nicolaas gaf een teken en de Pieten gingen hard aan de slag. Ook diverse Hulppieten lieten zich niet onbetuigd. Eerst het papier eraf, het was nog geen goede oplossing, want er stonden nu grote stukken karton.

Dan moeten die ook maar weg,”
bedacht de Sint. Daar kwam het cadeau tevoorschijn. Het zijn drie kleurige Techniektorens, die samen een echt kasteel vormen. Nadat ook de sleutel was gevonden, ging voorzichtig één deur open. In de toren zitten vele dozen met proefjes, die allemaal met techniek te maken hebben.

Shell

De drie torens, één voor de onderbouw, één voor de middenbouw en een iets grotere voor de bovenbouw, zijn een geschenk, waarvoor de beurs van Sint Nicolaas een beetje te klein is. Daarom heeft de Shell raffinaderij in Hoogvliet een hele grote donatie gedaan. Daardoor kon dit enorme geschenk, via internet, besteld worden. De Bezorgpieten hebben daarna het cadeau op het goede adres afgeleverd. Alle kinderen zullen in de toekomst vaak de deuren van de techniek torens openen, zodat ook zij ingewijd kunnen worden in de wondere wereld, die techniek heet!

 

 
Plaats een reactie

Comment