Jul.07

Festival zonder wereldberoemde Spijkenisser

Het SpijkenisseFesitval zal het dit jaar zonder DJ Afrojack, ‘s werelds beroemdste Spijkenisser moeten doen. Alle partijen hebben in de afgelopen maanden geprobeerd het opreden te arrangeren, maar vorige week is de stekker uit de plannen getrokken.

“Misschien volgend jaar?!” was de vertwijfelde opmerking van Cyriel Pluimakers, tijdens de presentatie van het programma.
“Misschien volgend jaar?!” was de vertwijfelde opmerking van Cyriel Pluimakers, tijdens de presentatie van het programma. Cyriel neemt dit jaar de programmering van het, in de regio zeer bekende, festival op zich. Op 23, 24 en 25 augustus komen er weer vele artiesten naar het bekende festival terrein aan de Schenkelweg. Op vrijdagavond begint het festival met Jazz en Blues. Na vele jaren komt Magic Frankie weer eens langs, ook Captain Gumbo is van de partij. Cees Schrama komt met select gezelschap jazz instrumentalisten zeker vele scheuren in het tentdoek spelen. Zij zullen hevige concurrentie ondervinden van de reeks bandjes, die in Lokaal Kabaal hun opwachting op de zullen maken. Er is zoveel belangstelling voor, dat er een wachtlijst is aangelegd.

Op zaterdagavond zal de grote tent zeker vollopen voor The Kik. Deze frisse jongens uit Rotterdam laten de sfeer van de 60’er jaren weer volledig herleven. De Ronald Snijders Band speelt overal leuke kindervoorstellingen, dus mogen zij in Spijkenisse niet ontbreken. ‘De Nazaten’ is een zevenkoppig blaas- en percussie ensemble die ontroerd. Zij spelen muziek uit alle windstreken. Natuurlijk ontbreekt het Musical Orkest van het Centrum voor de Kunsten niet en ook de Boekenberg zal de hele dag aanwezig zijn. Op het festivalterrein gebeuren weer allerlei onvoorspelbare zaken. Eten en drinken wordt zeker niet vergeten, want de smaakmakers zullen hun kookkunsten weer op alle dagen vertonen. Er staat ook een vreemdsoortig circus ergens op het ruime festivalterrein.

Op zondag komt een andere, steeds beroemdere, Spijkenisser op het podium. Tim Wes en zijn saxofoon slaan een brug tussen traditie en vernieuwing. Samba Salad en het Re:Freshed Orchestra komen, ook wordt het zeker weer meebrullen met een gezelschap dat The Best of Britain. Een muzikale beleving die je meegemaakt moet hebben. ook overdag is er weer van alles rond de blauw gele tenten te doen. Zo komt de muziek van de roemruchte Zweedse Nederlander Cornelis Vreeswijk weer even tot leven.

Vorig jaar was voorzichtig sprake van een terugkeer van het festival naar het centrum van Spijkenisse. Nu gaf wethouder Kees Dijkman aan, dat het festival dit jaar en waarschijnlijk ook volgend jaar nog op de bekende plek rond theater ‘De Stoep’ blijft. Pas daarna wordt er gedacht over een nieuwe formule op diverse plaatsen in het centrum van de stad. Maar de verminderde belangstelling van sponsors en de steeds hoger wordende kosten van bijv. beveiliging kunnen wel eens roet in het eten gooien.
Plaats een reactie

Comment