Nov.11

Het is toch geen grap?!

Het is toch geen grap?!

Nico Dijkstra uit Heenvliet liep vorige week donderdagmiddag wat argwanend het gemeentehuis in Abbenbroek binnen. “Het is toch geen grap?!” dacht hij steeds. “Waarom ben ik nu hier ontboden?

Bij de receptie wist hij het al een beetje, want hij moest direct doorlopen naar de kamer van de burgemeester. Ook verscheen er steeds meer pers. Bij de koffie wist hij het zeker: “Het is toch geen grap! Dit heeft te maken met iets wat ik heel normaal vind,” zei hij toch wat beduusd.

“Het is toch geen grap! Dit heeft te maken met iets wat ik heel normaal vind,” zei hij toch wat beduusd.

Op 18 juni had hij het leven van de 3-jarige peuter Mozes gered. Nico zat net in zijn auto, toen hij iets bruins in een singel in Pernis zag ondergaan. Meteen kwamen er twee armpjes omhoog. Nico zette prompt zijn wagen aan de kant en sprong in het water om het kind te redden. “Maar ik had nog wel mijn auto op mijn rug,” zegt de Heenvlieter nuchter. “Want ik was even vergeten mijn gordel af te doen! Ik had nog wel het besef om mijn portemonnee uit mijn zak te halen.”

Twee armpjes

Dankzij deze reddingsactie van Nico Dijkstra heeft de peuter het overleefd. Alleen een broertje van de peuter stond iets verderop, terwijl Mozes nietsvermoedend op het kroos van de singel stapte. Nico plukte even later het kind onder het kroos vandaan. Toen hij ontdekte dat hij zelf tot zijn knieën vast stond in de blubber en wegzonk. Nico: “Ik weeg maar 120 kilo, dus werd het vervelend. Ik kon niet meer doen dan de peuter op de kant gooien, waar hij gelukkig weer bij kennis kwam. Een toegesnelde buurvrouw nam het kind snel over en bracht direct weg, zij wist waar Mozes woonde. Daar stond ik, met veel moeite ploeterde ik uit de modder. Bij een buurtbewoonster kon ik me onder de tuinslag afspoelen en ben naar huis gegaan.”

Grote inzet

Nico: “Nadat ik stinkend en wel weer thuis was, zijn we toch op zoek gegaan naar het slachtoffertje. Veel kinderen overlijden binnen 24 uur nadat ze gered zijn. Dus moeten ze altijd medisch onderzocht worden. Dankzij grote inzet van politie en ambulance personeel is het manneke gevonden en een nacht ter observatie opgenomen. “De peuter heeft er niets aan over gehouden!” zegt Nico dan ook opgelucht. “En wie kan er nu zeggen dat hij Mozes gered heeft? In een spijkerbroek die nog geen twee dagen oud was!”
Plaats een reactie

Comment