Jan.01

Het mooiste theater is open!

Met een stevige druk op een rode knop verklaarde burgemeester Mirjam Salet, met enige hulp van Karin Bloemen, het mooiste theater van Nederland voor geopend.
De spiksplinternieuwe, paarse, grote theaterzaal glom van genoegen. De zachte stoelen nodigen het publiek uit, om snel plaats te nemen. Want het perfect uitgelichte paarse voordoek wilde eigenlijk niets liever dan opgehaald worden. In deze sfeer kan de opening alleen maar theatraal gebeuren, dus ging het licht tergend langzaam uit.

La Bloemen

Tot ieders verrassing kwam Karin Bloemen groots in een glinsterende robe uit de coulissen op. Zij vroeg burgemeester Mirjam Salet om op het toneel te komen. In een hoekje van het toneel stond het spreekgestoelte al perfect uitgelicht klaar. Natuurlijk voor een lange speech en de officiële handeling. Het publiek vreesde daarna nog enorme reeks van toespraken en bedankjes. Maar dat gebeurde, tot ieders vreugde, niet.

Rode knop

Na de druk op de knop ging het paarse voordoek op voor een speciale voorstelling van de Ashton Brothers. Zij speelden een gedeelte van hun huidige voorstelling, daarin waren speciale gastrollen voor de wethouders Kees Dijkman en Christel Mourik weggelegd. Plotseling werd Christel Mourik afgevoerd door een zijdeur. Maar gelukkig kwam zij later via allerlei magische trucjes weer tevoorschijn op het toneel. Ook wethouder Kees Dijkman werd voor een optreden op het toneel gelokt. Vooral zijn solo dansje viel bij het publiek heel goed in de smaak.

Volle parkeergarage

Niet alleen het theater was voor de officiële opening tot de nok gevuld; ook de bijpassende parkeergarage werd voor het eerst gebruikt, waarvoor die enkele jaren geleden gebouwd is. De Rode Loper, of is die nu echt Paars, lag buiten al voor het hooggeëerde publiek klaar. Het weer was niet echt feestelijk, daarom haastte iedereen zich snel naar binnen. De foyer werd al ver voor het belangrijke moment volledig gevuld door de genodigden. Precies op tijd ging de gong. Maar het publiek wilde eigenlijk die mooie foyer helemaal niet verlaten. Dus ging de gong nog maar een keer.

Open dag

Met deze voorstelling is de Spijkenisser theatertempel nu officieel in gebruik. Op de zaterdag daarna nam, tijdens de open dag, het hooggeëerde publiek volledig bezit van alle ruimtes. Meer dan 5.000 belangstellenden namen een kijkje voor en achter de schermen.
Plaats een reactie

Comment