Nov.11

Kwaliteit staat voorop!

Kwaliteit staat voorop!

De winnaar van de ondernemersprijs van vorig jaar gaat er weer voor. Hugo Lens, de opticien uit Oostvoorne, wil dat vooral bereiken door kwaliteit in zijn werk te leveren.

Hugo Lens kreeg vorig jaar veel reacties op het winnen van deze eervolle prijs. “Dat is erg leuk. Maar we hebben, denk ik, de prijs meer gewonnen omdat wij allemaal ons vak heel goed verstaan,” zegt de gedreven ondernemer. “Dat merken we dagelijks in de winkel. Wij verkopen meer brillen en we krijgen steeds meer klanten.” Brillen maken kunnen ze aan de Stationsweg heel goed, maar ze doen veel meer. Zo verzorgt Hugo Lens voor de huisartsen in de omgeving de diabetes screening. Hij is als optometrist wekelijks en dagdeel in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis werkzaam. Hugo Lens; “Daar doen we veel onderzoeken voor de oogartsen. Ook het Oogziekenhuis wil heel graag met ons samenwerken.”

Dubbeltje

“Het is nu eenmaal een feit, hier koop je geen bril voor een dubbeltje,” zegt Hugo. “Wij worden regelmatig bijgeschoold en volgen de ontwikkelingen op het gebied van de brillenglazen op de voet. Daardoor kunnen we iedereen een perfect advies geven. Er komen steeds meer glazen op de markt, bijvoorbeeld special voor computerwerk waardoor het comfort van kijken steeds beter wordt. Soms verzucht een klant wel eens: wat zijn glazen kostbaar! Maar er gaat veel geld zitten in die ontwikkeling van nieuwe glazen.”

Tijd

Om de steeds toenemende stroom van klanten nog beter van dienst te zijn, komt er binnenkort en derde onderzoekskamer bij. De opticien werkt bijna altijd op afspraak. Hugo Lens daarover: “Dan kunnen we goed de tijd nemen om te meten en te adviseren.” Soms hebben alle medewerkers het gewoon te druk om klanten, die zo maar binnen stappen, goed te helpen. “Alle grote merken van monturen willen hier graag liggen,” zegt Hugo zeer tevreden. “Daardoor hebben we ook veel merken zonnebrillen op de schappen liggen.” Hugo Lens is het perfecte voorbeeld van een ondernemer met visie. Zal hij daarom zijn titel kunnen prolongeren?
Plaats een reactie

Comment