Sep.09

‘Als ik later oud en rijk ben…’ (Deel 2)

‘Als ik later oud en rijk ben…’   (Deel 2)

Ook in mijn leven kwam een meisje, helaas geen motor. Ik had jarenlang verzuimd om zelf even het begeerde motorrijbewijs te halen. Dat had ik achteraf gezien wel moeten doen! 

In die tijd kocht je een oud motortje van 250 cc, je schroefde er een blauw bordje met een ‘L’ erop. Dan ging je naar het politiebureau en je kreeg direct een vergunning mee, om in een bepaald gebied op die motor zelfstandig te leren motorrijden. Als je dat rijden onder de knie had, kon je bij het CBR een examen aanvragen.

Kosten: niet veel!
 Helaas het kwam er gewoon niet van! Ik koos het beroep van onderwijzer en kreeg drie kinderen. Ja, die waar ik steeds tegen ging zeuren, dat ik eigenlijk wel een motor wilde hebben! Maar,…

Keuzes

Er kwamen andere keuzes er andere voorkeuren. Het opgroeiende gezin moest vervoerd worden. Dus kwam er een hele reeks verschillende auto’s, die glimmend voor de deur stonden. Die auto’s werden ook steeds groter, want met drie kinderen en een hond moest er veel vervoerd worden. Achter een Honda Civic zat een trekhaak. Dat kwam goed uit, want we kochten een Alpenkreuzer. Een prima vouwwagen die op vele campings in binnen- en buitenland heeft gestaan. Sindsdien had iedere auto natuurlijk een trekhaak. Eerst stonden onze fietsen nog op een zware imperiaal op het dak, maar het werd toch veel handiger om ze op de trekhaak te kunnen vervoeren. Later kwam er ook een gehuurd bagagewagentje achter de auto. We hadden inmiddels drie kinderen, waardoor Alpenkreuzer niet meer beviel. Deze werd vervangen door een De Waard tent. Op naar campings in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk!

 
Plaats een reactie

Comment