Aug.08

Een volwassen festival

Het SpijkenisseFestival begon onder een gunstig gesternte. Een zwoele vrijdagavond zorgde voor voor veel publiek. De zaterdag en zondag hadden helaas wat minder weer, maar niet minder belangstelling.

De gelegenheidsformatie van Cees Schrama en Hans Dulfer opende het festival met een perfect optreden. Zes vakmannen zorgen dat het dak er bijna afgeblazen werd. De topact van het festival: The Kik maakte zaterdagavond hun status helemaal waar. Met veel plezier en een paar gebroken snaren, speelden de jonge Rotterdammers zelfs ruim 20 minuten langer dan gepland.

“Smaken verschillen,” zullen we maar zeggen.
Maar dat vond het publiek in de grote tent helemaal niet erg. Ondertussen kon er genoten worden van tango- en zeer oude 78-toeren muziek. Daarvoor was de belangstelling niet echt groot. Na lang wachten kwamen de Memphis Maniacs het podium op. “Smaken verschillen,” zullen we maar zeggen.

Op zondagmiddag verbaasde de jonge Spijkenisser Tim Wes het aanwezige publiek met een spetterend optreden. En ook aan het begin van de avond werd het podium bezet door het Re:Freshed Orchestra, de grootste formatie die dit weekend haar opwachting maakte. Met een enorme potpourri van Britse hits werd het festival professioneel afgesloten
Plaats een reactie

Comment